• Vertrouwenscontactpersoon

  Plezier en veiligheid voorop 

  SWOL 1894 is een open en gezellige vereniging waar iedereen welkom is en plezier in sporten voorop stelt. Dat willen we graag zo houden. Daarom vinden wij het belangrijk dat iedereen zich op zijn gemak en veilig kan voelen. We werken aan een veilige omgeving door bijvoorbeeld te zorgen voor voldoende en goed opgeleid kader. SWOL 1894 handelt conform het Huishoudelijk reglement en hanteert de NOC-NSF gedragsregels en code blauw van de KNZB die duidelijk maken wat wel en wat niet kan: https://www.knzb.nl/vereniging__wedstrijdsport/bestuur__organisatie/zwemsportief_/

  Als je toch met ongewenst gedrag te maken krijgt is het belangrijk te weten dat je terecht kunt bij een vertrouwenscontactpersoon voor hulp en ondersteuning. SWOL 1894 maakt daarvoor gebruik van twee onafhankelijke vertrouwenscontactpersonen in de personen van Henk Boswinkel en Annet Kootstra.

  Bij de Vertrouwenscontactpersoon kun je terecht als er problemen zijn waar je advies of hulp bij nodig hebt. Dit kan gaan over grensoverschrijdend gedrag zoals seksuele intimidatie, discriminatie, pesten en uitsluiting, en agressie en geweld. Andere problemen waar je in de sport ook mee te maken kunt krijgen zijn vermoedens van matchfixing, doping, ongewenste LGBT-issues. De vertrouwenscontactpersoon zal dan samen met je zoeken naar de beste weg om dit op te lossen. De vertrouwenscontactpersoon is geen professionele hulpverlener, maar weet wel de personen of instanties te vinden waar je hulp kunt krijgen.

  De Vertrouwenscontactpersonen zijn beschikbaar voor iedereen die opmerkingen of vragen heeft over grensoverschrijdend gedrag of die over een concreet incident een gesprek wil met iemand die bekend is binnen SWOL. De Vertrouwenscontactpersoon is er voor sporters, toeschouwers, kaderleden, vrijwilligers, bestuur, etc.

  Voor jeugdleden

  Je kunt terecht bij de Vertrouwenscontactpersoon als er vervelende dingen gebeuren als je bij SWOL bent. Dat kan bijvoorbeeld zijn dat je vaak gepest wordt, als de trainer je steeds uitscheldt of ook ergere dingen bijvoorbeeld dat volwassenen aan je zitten of dingen met je doen die je niet fijn vindt.  

  Nare dingen mogen niet gebeuren als je bij SWOL bent en als er wel wat is blijf er dan niet mee zitten, je hoeft je er niet voor te schamen, het is jouw schuld niet en we gaan samen naar een oplossing zoeken.

   

  Je kan dan naar één van ons komen en dan gaan we samen bedenken hoe we dit gaan oplossen. Wij zullen dit nooit met iemand anders bespreken zonder dat je dat weet en daar ook toestemming voor geeft.

  Contact
  De vertrouwenscontactpersonen zijn te bereiken op de volgende wijze:

   

  Naast de mogelijkheid om bij SWOL 1894 met een vertrouwenscontactpersoon te spreken kun je ook terecht bij:

 • speurtocht A 25%
rfwbs-slide