• Informatie

 • Als je dol bent op muziek en zwemmen dan moet je echt eens komen kijken bij synchroonzwemmen. Bij synchroonzwemmen gaat het erom dat je op de maat van de muziek zwemt. Je zwemt dus gelijk met de muziek (synchroon). Synchroonzwemmen kun je alleen doen (solo), met z'n tweeën (duet) of met een groep. Synchroon zwemwedstrijden vinden plaats in 6 categorieën:

  •  Zeemeerminnen

  synchroon informatie 5

  • Age 1

  synchroon informatie

  • Age 2

  synchroon informatie 1

  • Junioren

  synchroon informatie 3

  • Senioren

  synchroon informatie 4

  • Masters

   

  Verslag - NK Senioren en NK Masters Synchroonzwemmen 2022

  Diploma's Leeftijd en diploma’s bepalen in welke categorie kan worden uitgekomen. Meisjes die nieuw binnenkomen starten in de beginnergroep categorie 0. Er zijn vijf aanloopdiploma’s (basis, zeilboot, balletbeen, spagaat en barracuda) voor de jongste drie categorieën (0, 1 en 2). Voor het behalen van deze diploma’s dient een bepaald puntenaantal bij een diplomasessie behaald te worden. Voor de vier oudste categorieën is er per categorie een diploma, age 1, age 2, junior en senior. Deze diploma’s worden behaald  tijdens een techniekwedstrijddoor het behalen van een door de KNZB bepaald aantal punten. De wedstrijden zijn verdeeld over het hele seizoen. Er kunnen zowel techniek als uitvoeringswedstrijden worden gezwommen in maar liefs zeven categorieën. Swol synchroon neemt deel aan district wedstrijden voor alle categorieen vanaf categorie 1. Landelijke wedstrijden vanaf age 1. De master zwemmen ook internationale wedstrijden.

  Kamp Eens per jaar, aan het begin van het seizoen gaan we gezellig met zijn allen een weekend op Daphniakamp. Altijd heel gezellig en altijd in een ander, leuk thema.

  synchroon informatie 2

  Informatie Wilt u/jij meer weten over deze sport? Kom dan eens langs op één van de zaterdagen of woensdagen dat we trainen. Je mag 3 keer proefzwemmen . We zwemmen in het zwembad 'De Vrolijkheid' aan de Ossenkamp. Mail wel even van te voren met onze hoofdtrainster Karin Zieltjens en Henriëtte Heersema (Swol1894 Synchroonzwemmen - swolsynchro@gmail.com). Dan weten we dat je komt en kunnen we je opvangen. Ook voor meer informatie over synchroonzwemmen kun je bij hem terecht.

rfwbs-slide