• Over SWOL 1894

  SWOL 1894 is een zwemvereniging met een lange geschiedenis van 125 jaar in 2019.
  De vereniging is voortgekomen uit een combinatie van de Bad- en Zwemvereniging Zwartewater (BZZ) en de Zwolse Zwem- en Poloclub (ZZ&PC). In de begintijd maakt schoonspringen nog deel uit van de voorgangers van SWOL 1894. Tegenwoordig bestaat de vereniging uit afdelingen voor Basisgroepen, Wedstrijdzwemmen, Waterpolo, Synchroonzwemmen en Masters- en conditiezwemmers.

  Met de komst van het nieuwe zwembad De Vrolijkheid in november 2012 is een nieuwe periode ingegaan voor de vereniging. De aanwezigheid van meer zwemwater, betere trainingscondities voor alle afdelingen en meer ruimte voor het houden van grotere evenementen geven de vereniging een extra impuls.

  SWOL 1894 gebruikt per week tussen de 30 en 40 uur zwemwater in De Vrolijkheid en heeft rond de 600 leden. De vereniging is springlevend.

  De vereniging is duidelijk gericht op de zogenaamde breedtesport. Alle leden jong en oud, snel en minder snel zijn zeer welkom in de vereniging. Dit betekent niet dat de vereniging niet zou streven naar hoge resultaten bij haar wedstrijden. Regelmatig worden in alle categorieƫn prijzen weggesleept. Met een breed aanbod aan leden streeft de vereniging naar veel gezelligheid voor haar leden en topresultaten waar mogelijk in binnen- en buitenland.

  Speerpunten van SWOL 1894 zijn:
  - aandacht voor vrijwilligers en goede sfeer;
  - zo optimaal mogelijk verdere sportontwikkeling van ieder lid en iedere afdeling;
  - gezonde financiƫle positie van de vereniging;
  - optimale communicatie met de leden.

  Namens het bestuur wens ik u veel plezier en succes bij SWOL 1894.

  Jan Hoogeweg
  Voorzitter SWOL 1894

rfwbs-slide