• In Memoriam Jan Ede Nijenhuis (26 juli 1964-15 januari 2021)

 • “'t Het nog nooit, nog nooit zo donker west

  Of ’t werd altied wel weer licht” 

  ~Ede Staal

   

  Deze week hebben we abrupt afscheid moeten nemen van ons gewaardeerde lid Jan Nijenhuis. Jan was sinds 2009 lid van SWOL 1894 en van 2014 tot 2020 voorzitter van de afdeling Waterpolo. Een bijzondere en gezellige man met een passie voor de zwemsport, ambitie en visie en een gezonde dosis humor.

  Jan heeft in de jaren bij SWOL 1894 een ongelofelijke en warme indruk achtergelaten. Een gedreven bestuurder en onder zijn rustige, inspirerende en verbindende leiding heeft de afdeling Waterpolo in alle opzichten een fantastische groei doorgemaakt. Een club voor breedte én voor topsport met veel bevlogen vrijwilligers van jong tot oud. Ook zijn betrokkenheid en wijze raad met betrekking tot de hele vereniging SWOL 1894, zullen we enorm missen.

  We zien hem zo weer staan in de Vrolijkheid met zijn witte T-Shirt en spijkerbroek met opgerolde broekspijpen toch even een team coachen, we horen hem zo weer roepen als hij vooraan op de tribune zit “Kom op Dames!’

   

  En we zien hem zo weer zitten met verwilderde natte haren aan de stamtafel, samen met zijn ploeggenoten om op rustige toon en met veel scherpte een bevlogen verhaal over de wedstrijd te vertellen waarin hij weer eens vol voor die lange bal ging. Met voor zijn neus een glaasje Rivella, was hij op de kant ook de bruggenbouwer.
  Maar ook de lange zwemslag en de eindeloze gedrevenheid om vele meters te maken bij de masters en in het openluchtbad, serieus trainen met een vleugje humor.

  Jan, geen kleine jongen. Nadrukkelijk aanwezig en ook weer niet. Met zijn zware stem gaf hij op rustige toon zijn mening. En kon op diezelfde rustige toon breed uitwijden. Na zijn betoog in vergaderingen gebeurde het vaak zoals Jan had voorgesteld. Maar besturen van de afdeling deed hij niet alleen vanachter de tafel, hij was veel aanwezig en vooral in het persoonlijke contact heel sterk, met oprechte interesse voor iedereen om hem heen. Een blik en een paar woorden was vaak voldoende om de deal te sluiten of iets duidelijk te maken en het kon net zo goed zijn dat hij je volledig in de maling nam. Met grappen en grollen altijd vrolijk en positief.

  Wij koesteren de mooie herinneringen en om te bekrachtigen dat zijn naam bij SWOL 1894 zal blijven voortleven zal het bestuur de Algemene Ledenvergadering voorstellen Jan Ede Nijenhuis postume te benoemen tot ERELID van SWOL 1894

  Onze vereniging SWOL 1894 heeft een groot en goed mens verloren, dag lieve vrolijke Jan.

rfwbs-slide