Nieuws

WED
Happy New Year!!

Via deze weg willen wij alle zwemmers, vrijwilligers en ouders van de wedstrijdgroep en heel mooi nieuw zwemjaar wensen.
Op naar een jaar met weer vele mooie momenten!

Commissieleden en trainers
Wedstrijdgroep

WED
aanvang training SWOL 1894, seizoen 2018-2019

Beste zwemmers,
--
De vakantie zit er alweer bijna op en dat betekent dat het zwemseizoen ook weer voor de deur staat. Aanstaande maandag 27 augustus staat de eerste training van het seizoen 2018-2019 op het programma. We starten maandag met zijn allen om 18:00 uur in het 8-banenbad (ongeacht in welke groep je bent ingedeeld).
--
Aansluitend aan de eerste trainingsweek staat het startweekend op de planning. Het programma van het startweekend zal er als volgt uitzien:
--
Vrijdag 31 augustus Training in De Vrolijkheid van 18:00 - 19:30 uur

WED
E-PEDITIE Sport & SWOL 1894

De vierde aflevering van X-Peditie Sport staat voor de deur. En dit keer staat onze vereniging in het zonnetje! Samen met Zwolse kinderen ligt de presentator bij ons in het bad om wedstrijdzwemmen te ontdekken.
Op dinsdag 12 juni vanaf 16.00 uur zijn deze avonturen via de volgende link te volgen: http://www.rtvfocuszwolle.nl/x-peditie-sport/ (LET OP: eerder doet de link het niet)

WED

Beste zwemmer/zwemster/ouders/verzorgers,

Misschien heeft u bij het NK estafette een flyer ontvangen, of misschien wist u het al via facebook: de senioren A-selectie van ZPC AMERSFOORT organiseert in het seizoen 2017-2018 weer een reeks van vier clinics! Ben je zelf een zwemmer of heeft u een kind dat zwemt en wil hij of zij graag een keer medoen aan een clinic gegeven door echte topsporters? Geef je dan nu op voor de clinics!

We willen jullie graag allemaal uitnodigen om deel te nemen aan onze clinics, die dit jaar plaats zullen vinden op de volgende zaterdagochtenden:

WED
We gaan weer beginnen

Volgende week zaterdag 16 september staan de 1ste wedstrijden weer op het programma. Voor het Minioren Junioren circuit zwemmen Dieuwke, Matthias, Lotte, Lisa, Jutta, Francis, Ruben, Steven, Jeslyn, Amir, Esmee, Raffael, Laurendt-Pjer, Seb, Hannah, Lynn, Mees, Maud, Robin, Guus, Cato en Emmely. En bij de limietwedstrijd in Leeuwarden staan aan de start Thijs en Floris. Heel veel succes en plezier.

De zwemcommissie.

WED

Het blauwe boekje met alle informatie voor het seizoen 2017-2018 staat weer online voor de wedstrijdzwemmers. Lees deze goed door, zodat je niet voor verrassingen komt te staan (het blauwe boekje: https://www.swol1894.nl/sites/default/files/hetblauweboekje.pdf).

WED

Beste zwemmers,

Waar iedereen volop vakantie aan het vieren is, zijn wij trainers al druk bezig met het organiseren van het startweekend voor het seizoen 2017-2018.

Het startweekend zal plaatsvinden in het weekend van 1, 2 en 3 september a.s. en we verwachten natuurlijk dat iedereen er bij zal zijn. We gaan er een leuk startweekend van maken, zodat we het seizoen met een goede start kunnen beginnen.

Het weekend zal er als volgt uitzien:

Vrijdag 1 september:
•Training in de vrolijkheid (tijd volgt nog)

WED
Start zwemseizoen 2017-2018

BELANGRIJKE INFO
Start trainingen:
maandag 28 augustus, alle zwemmers om 18.00 uur in het 8-banenbad.
We starten in de laatste week van de zomervakantie. Dit omdat de 1ste wedstrijden al gepland zijn medio september en de eerste competitiewedstrijd al op 30 september.

Startweekend:
Vrijdag 1 september: normale training
Zaterdag 2 september: sportieve activiteit met BBQ, tijden volgen
Zondag 3 september: extra training met afsluitende activiteit, tijden volgen.

WED
Swol1894 bij de SwimCup, MiniorCup & JuniorCup 2017 Eindhoven

Vandaag tijdens de Swim Cup in Eindhoven vind de Minior Swim Cup ( voorheen pietercup) plaats.
Namens Swol1894 zullen daar starten onder leiding van Annette en Thimo :
Dieuwke - Hannah- Esmee- Ruben- Seb- Mees en Matthias

Zondagochtend zal Djamilla starten onder leiding van Karen op de Swim Cup op de 50 meter schoolslag.

Zondagmiddag vind de Junior Swim Cup plaats en daar zullen starten onder leiding van Karen:
Lynn - Trista - Thijs - Floris en Daan

WED

De wedstrijdselectie van Swol1894 is er in geslaagd om de positie binnen de landelijke B klasse te behouden. Een topprestatie! Zwemmers bedankt voor jullie geweldige inzet en op naar nog zo'n succesvol seizoen in de B-Competitie!

Elyse Nederburgh heeft tijdens de laatste competitie wedstrijd in Wolvega weer mooie foto's gemaakt, dank je wel Elyse. De foto's zijn in te zien via de volgende link: https://myalbum.com/album/llfQB80gcxiO

WED

Afgelopen donderdag t/m zondag stond het NJJK Eindhoven op het programma, namens Swol1894 hadden Lynn Reitsma en Lotte Pieterman limieten gehaald voor dit toernooi.
Onder leiding van Jiska Pieterman hebben de dames een fantastisch resultaat neergezet op het NJJK.
Lotte Pieterman zwom zich op 7 afstanden in de top 10 van Nederland en zwom 6 persoonlijke records en zwom daarmee een super toernooi.
Debutante Lynn Reitsma mocht op 2 afstanden deelnemen en zwom op beide afstanden een persoonlijk record.

WED

(door Mark de Rooij)
ZWOLLE – Zwemmers, trainers en begeleiders, fotografen en scheidsrechters krioelen door elkaar in zwembad De Vrolijkheid. Er is een hoop gejoel, aanmoedigingen vooral van teamgenootjes, en elke vijftig seconden (ongeveer) doodse stilte. Een langgerekt ‘kom op Swol’ wordt soms brutaal beantwoord met een ‘kom op De Veene’ (bijvoorbeeld). Rond de 250 zwemmers van zeventien verschillende verenigingen waren zaterdag- en zondagmiddag actief op de Overijsselse B-kampioenschappen in Zwolle.

WED

In de tweede helft van het zwemseizoen 2016-2017 worden door Zwemstad Clinics vier clinics georganiseerd voor de lokale jeugdige zwemtalenten! De clinics zullen worden verzorgd door de senioren selectie van ZPC AMERSFOORT.

4 februari 2017 Vlinderslag
25 maart 2017 Rugslag
6 mei 2017 Schoolslag
3 juni Borst

WED
Afscheid van De Steur

Afgelopen zaterdag was de allerlaatste wedstrijd in het 50m bad De Steur in Kampen voordat deze definitief de deuren gaat sluiten.
Een gezellige wedstrijd met weer mooie tijden.
Via de volgende link kunnen jullie de foto's bekijken:
https://photos.google.com/share/AF1QipNzQYrWI1amCsBAAzGprFMgNuyn7y3fY2fd...

WED
Lotte Pieterman sprintkampioene junioren 3

De eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen is al weer achter de rug. En wat voor wedstrijd.
Gisteren stond voor de oudste Junioren, Jeugd en Senioren de Sprint wedstrijd in Steenwijk op het programma. Vele Swol zwemmers hebben laten zien hoe ze er voor staan door weer mooie pr's te zwemmen.

Lotte Pieterman is in Steenwijk sprintkampioene junioren 3 geworden!

Voor iedereen geldt: klasse gezwommen. Dat belooft nog wat voor de rest van het seizoen!

WED

Maandag 29 augustus starten de trainingen voor de wedstrijdzwemmers en basisgroepen weer.

WED

Het is al weer bijna zover!! Het schoolzwemkampioenschap 2016 staat voor de deur. Het is al weer de vierde keer dat Swol 1894 dit in samenwerking met SportService Zwolle en Zwembad De Vrolijkheid organiseert! Er doen dit jaar 27 teams met in totaal 162 deelnemers mee, ze worden begeleid door 30 vrijwilligers van onze vereniging. Hoe kunnen we nou beter laten zien waar onze vereniging voor staat dan met z’n allen zo'n fantastische wedstrijd neer te zetten. 

 

WED

Onze vereniging


SWOL 1894 is een 122 jaar oude vereniging in Zwolle waar (wedstrijd) zwemmen, waterpolo en synchroonzwemmen wordt aangeboden. Wij stimuleren opleidingen en conformeren ons aan Code Blauw van de KNZB voor een sportief en veilig zwemklimaat.

?
Snerttoernooi SWOL1894

Al jaren lang een traditie bij de zwemvereniging SWOL1894, de laatste zondag van de kerstvakantie (en meestal de 1e zondag van het nieuwe jaar): het Snerttoernooi! De verhuizing van het oude AA-bad naar het nieuwe zwembad de Vrolijkheid heeft het Snerttoernooi goed gedaan. Waar we eerder nog genoeg hadden aan één speelveld, kunnen we tegenwoordig de hele dag twee speelvelden vullen.