Nieuws

POLO
Foto:  Pedro Sluiter

De waterpolodames van Swol 1894 keren na een jaar districtsniveau terug in de tweede klasse van de bond. Met de vorig jaar aangestelde Mieke de Groot als trainer ging de Zwolse ploeg dit seizoen terug naar de basis, keerde het plezier terug en bewezen de dames dat Swol 1894 te goed is om op districtsniveau uit te komen.

POLO
Dames Swol Kampioen

In een volgepakt en uitbundig De Vrolijkheid hebben de waterpolosters van Swol woord gehouden. Na vier stroperige kwarten tegen laagvlieger De Houtrib prijkte er 14-4 op het scorebord en was niet alleen de titel, maar ook terugkeer op bondsklasseniveau een feit.

POLO
Dames Swol worden kampioen

De Zwolse waterpolosters sluiten vandaag hun seizoen in de eerste districtsklasse vrijwel zeker succesvol af. Een bijna verplicht kampioenschap.
De waterpolosters van Swol zijn oppermachtig in de districtsklasse, het team van coach Mieke van der Sloot boekte in achtien duels liefst zestien overwinningen.

POLO

"Blij met de overwinning in een beetje nare wedstrijd"

POLO

In de aanloop naar de confrontatie met VZ&PC bevestigde Swol dat de tweede plaats in de tweede bondsklasse B van het waterpolo geen toeval is.

POLO

Omdat Swol twee periodes lang verzuimde om de grootste kansen af te maken, bleef De Mors tot 4-5 in het spoor van de Zwollenaren. Daarna ging het alsnog hard in Rijssen, waar op 6-11 werd gefinisht.

POLO

“Nu een schepje er bovenop." Bij 7-4 in het derde bedrijf spoorde John Uittenhout zijn Zwolse mannen aan om door te drukken en het karwei af te maken. Het werd uiteindelijk 11-4 voor Swol.

POLO
Knappe zege Swol

Ondanks een matig eerste bedrijf en een 4-2 voorsprong voor WS Twente, bleven de waterpolomannen van Swol stoïcijns hun taak uitvoeren. Dat resulteerde in vier doelpunten op rij, een plekje aan de goede kant van de score en een tevreden trainer. "In dat soort fases moet je gewoon je ding blijven doen en dat hebben wij gedaan", zag John Uittenhout.

POLO

Door een vlekkeloze tweede periode legde Swol zaterdag het fundament onder de 18-6 zege tegen middenmoter Livo.

POLO
Swol spoelt kater weg met zege

Met Jarno Senz als slot op de deur en een trefzekere Michiel Worst in de voorste gelederen heeft Swol de tweede positie in de tweede bondsklasse B opgeëist.
Na de zeperd tegen koploper OZ&PC, volgde tegen De Watervlo opmerkelijk snel herstel: 9-6.

POLO
Swol 1894 mag even ruiken aan bekerstunt

Bij de Bodegravense eersteklasser BZ&PC gingen de Zwollenaren halverwege brutaal aan de leiding en leek een verrassing aanstaande.

POLO

“Het is fantastisch allemaal." John Uittenhout stak zijn enthousiasme over de 9-8 tegen NDD niet onder stoelen of banken.

POLO
SuperSaturday

Komende zaterdag is het zover, de tweede SuperSaturday maakt zijn opkomst!

POLO

Hoewel de tik tegen VZ&PC hard aankwam bij de waterpoloërs van Swol, was daar tegen Orca weinig meer van te merken.

POLO
foto: Pedro Sluiter

Vijf wedstrijden lang waren de waterpoloërs van Swol1894 ongeslagen en ontpopte de ploeg zich even als kleine outsider voor de bovenste plaatsen. Tot zaterdag, de eerste kennismaking met een collega-topper. VZ&PC bleek in De Vrolijkheid nipt te sterk: 6-7.

POLO
Swol schuttert en levert eerste punten in

"We hebben nog veel te leren en dat kwam nu naar voren."

POLO
De vierde zege op rij voor Swol

De vierde zege op rij voor Swol. Tegen het eveneens nog ongeslagen De Mors werd de basis voor 11-9 gelegd in het eerste kwart.

POLO
Swol1894 blijft afgang bespaard in bekerduel

“Slecht gespeeld, toch gewonnen." Trainer John Uittenhout was snel klaar met de analyse van het bekerduel tussen Swol en KZC.

POLO

Zaterdag 31 oktober is het zover; de eerste SUPER SATURDAY!

POLO
Vader John verslaat zijn zoons.

Coach John Uittenhout wint met de mannen van Swol van Aquapoldro, en daarmee ook van zijn twee zoons.

POLO
Swol plukt doelman van tribune af en wint

De mannen van Swol kenden een roerige voorbereiding op het treffen met Twente. Het resultaat was aan het eind van .de avond des te beter.

POLO
Uittenhout niets wijzer ondanks overwinning

Swol is het seizoen goed begonnen.
In Varsseveld eindigde het duel met Livo in 6-13.

POLO
heren1

Het is een opmerkelijke stap. John Uittenhout is een trainer die in de waterpolowereld zijn sporen rijkelijk heeft verdiend, maar van de zomer ineens neerstreek in Zwolle. Na het roerig verlopen vorige seizoen was Swol op zoek naar een nieuwe eindverantwoordelijke voor de heren. En die vond men in Uittenhout. “Swol belde mij en had een goed verhaal. Dan wil ik altijd luisteren”, legt de coach uit.

POLO
Deltasteur maakt het Swol moeilijk

De waterpoloërs van Deltasteur hebben Swol het vuur langer aan de schenen gelegd dan verwacht. In de eerste ronde om de ManMeerCup werd het 10-7 in het voordeel van de Zwollenaren. "Wij hebben het netjes gedaan", vond Marcel van Tilburg (50).

POLO

Vanavond (vrijdag 22 mei) vanaf 19:15, zal Erik Uittenhout in de Vrolijkheid informatie geven met betrekking tot sport en voeding.
Deze informatieavond is voor iedereen van de waterpolo vrij om te bezoeken. De jeugd en hun ouders worden aangeraden om deze informatieavond bij te wonen!

POLO
Van der Sloot voelt zich niet te goed voor Swol

Met de aanstelling van drie nieuwe trainers hoopt Swol het waterpolo in Zwolle te kunnen ontwikkelen van breedte- naar selectiesport. Meest opvallende naam van het trio luidt Mieke van der Sloot (34).

POLO
Handhaving vieren alsof je kampioen bent

Met een gelijkspel bij ENC Arnhem (7-7) hebben de waterpolomannen van Swol 1894 zich gehandhaafd in de tweede klasse B. “Het is een rotseizoen geweest, met gelukkig een mooi einde”, zegt Jascha Slot-Eefting opgelucht.

POLO
Mieke van der Sloot aan de slag bij Swol

De voormalig waterpolo-international en huidig trainster van de Edese Polar Bearsvrouwen tekent een contract dat haar voor twee seizoenen aan de Zwolse club verbindt. "Daar zijn we heel blij mee", meldt voorzitter Jan Nijenhuis.

POLO
Hitchcock schrijft scenario bij Swol

Dolle vreugde in Arnhem, waar de Zwolse waterpoloërs na een heuse thriller lijfsbehoud veiligstelden door ENC op 7-7 te houden.

POLO

De waterpoloërs van Swol 1894 bereiden zich voor op een knetterende apotheose. In de tweede klasse B strijden er nog drie ploegen om een plaats in de veilige haven, waarvan Swol er eentje is. Zij treffen zaterdag directe concurrent ENC Arnhem en hebben aan een punt genoeg om een feestje te bouwen. “We hebben er alle vertrouwen is, maar het is wel een hele spannende wedstrijd”, vertelt interim-trainster Jascha Slot-Eefting.

POLO
Swol keert terug in gevarenzone

Het vlaggenschip van Swol heeft verzuimd om tegen OZ&PC de veilige haven in te varen. Na drie periodes aantrekkelijk waterpolo waarin beiden ploegen volledig aan elkaar gewaagd waren, ging het ineens faliekant mis.

POLO
Foto door: Hans Smit. Johan de Groot spreekt dames toe.

Johan de Groot is niet langer trainer van de waterpolosters van Swol 1894. De vrouwenformatie degradeerde twee weken geleden uit de tweede klasse en mede daarom heeft de coach besloten te stoppen. Hij krijgt mogelijk een functie binnen de scouting. “Ik reken mezelf de degradatie aan en dan moet je als trainer stoppen. Het plezier was niet altijd aanwezig”, legt De Groot zijn keuze uit.

POLO
Heerdink bezegelt triest lot van Swol

Door alle treffers te scoren heeft oud-international Marieke Heerdink het lot van degradant Swol bezegeld. "We zijn strijdend ten onder gegaan", vond de vertrekkende coach Johan de Groot.

POLO

Het is een bekend gegeven dat de jurytafel bij onze wedstrijden meestal door dezelfde mensen wordt bezet. Daarbij komen we bij het opstellen van de jurytafelroosters keer op keer tot de conclusie dat er domweg te weinig mensen binnen onze vereniging gediplomeerd zijn om te jureren.

DUS: In de meimaand gaan wij een W-official cursus organiseren. Deze cursus wordt gegeven op 13, 20, 27 mei, gevolgd door een examen op 3 juni. Minimale leeftijd om deel te nemen is 16 jaar. Er zijn geen kosten voor de cursisten aan verbonden.

POLO
Heren 4 Swol1894 Kampioen

Afgelopen zaterdag is ons Heren 4 kampioen geworden in de derde klasse.
Ze hebben slechts één wedstrijd verloren en één gelijk gespeeld!

POLO
Swol houdt het droog in kaartenregen

De waterpoloërs van Swol hebben belangrijke punten gepakt tegen De Veene. Het inhaalduel eindigde gisteravond in 9-7.

POLO
Sebastiaan Germers

Met twee overwinningen op rij lijken de waterpoloërs van Swol 1894 het degradatiegevaar te hebben afgewend. De opluchting is groot na de 9-7 winst donderdag op De Veene.

POLO
Marion Bossemeijer

Teneergeslagen maar berustend in hun lot verlaten de meisjes van dames 1 het wedstrijdbad in De Vrolijkheid. De reserves en trainer Johan de Groot zitten op de bank, stil.

 

POLO
Marion Bossemeijer, Swol duikelt in ravijn der degradatie

Voor de Zwolse waterpolovrouwen van Swol1894 lijkt het doek in de tweede bondsklasse gevallen.

POLO
Mannen Swol laten Orca flink spartelen

Eindelijk hebben de Zwolse waterpolo-mannen getoond welk niveau haalbaar is.

POLO

Voor de waterpoloërs van Swol viel er geen eer te behalen in Heerenveen. HZPC/Avéna leverde dit seizoen nog geen punt in en maakte ook de Zwollenaren duidelijk deze lijn door te willen trekken.

POLO
Waterpoloërs Swol werken zich in de nesten

"Het ontbreekt ons aan overtuiging." Uitgerekend tegen naaste degradatieconcurrent VZ&PC schutterde Swol in de opbouw en de afwerking, waardoor coach Jascha Slot de rode streep ziet naderen.

POLO

Door afwezigheid van één van de twee scheidsrechters hoefde Swol niet in actie te komen.
Bij de vrouwen eindigde Swol kansloos op 4-13 tegen koploper HZPC/Avéna.

POLO
Swol buigt diep voor Guichelaar

"Dit is voor mij de kampioen." De Zwolse oefenmeester Johan de Groot hoefde niet te zoeken naar een vekrlaring voor de 20-5 bij EZC.

POLO
Keizer regeert met teamgeest

De Zwolse waterpoloërs hebben goede zaken gedaan door staartploeg De Walvisch met 17-11 terug te wijzen.

POLO
Zwolse waterpolosters geven zege uit handen

"We hebben heel goed gespeeld, maar helaas verloren."

POLO

De Zwolse waterpoloërs hebben vergeten te stunten tegen lijstaanvoerder WS Twente.

POLO
Golf van overtredingen bij waterpoloërs Swol

De waterpoloërs van Swol hebben slechte zaken gedaan. Livo won met 8-10.
De Zwolse vrouwen pakten hun eerste driepunter. Tegen Losser werd het 7-5.

POLO

De ontlading is groot bij spelers en supporters als de waterpolomannen van Swol 1894 in het belangrijke competitieduel tegen ENC Arnhem definitief een gat slaan met de bezoekers.

POLO
Conditiegebrek nekt vrouwen Swol

Swol is met slechts één punt teruggekeerd uit Oldenzaal.
De Zwolse mannen verloren 11-8 van OZ&PC, terwijl de vrouwen op 7-7 eindigden.

POLO
.

De waterpoloërs van Swol hebben zich van hun beste kant laten zien tegen NDD/He-Key. Bij 3-7 dacht de Doetinchemse subtopper het karwei geklaard te hebben. Niets bleek minder waar.

?
Snerttoernooi SWOL1894

Al jaren lang een traditie bij de zwemvereniging SWOL1894, de laatste zondag van de kerstvakantie (en meestal de 1e zondag van het nieuwe jaar): het Snerttoernooi! De verhuizing van het oude AA-bad naar het nieuwe zwembad de Vrolijkheid heeft het Snerttoernooi goed gedaan. Waar we eerder nog genoeg hadden aan één speelveld, kunnen we tegenwoordig de hele dag twee speelvelden vullen.

POLO
Waterpolosters Swol pakken tweede punt

Door een 7-7 gelijkspel tegen VZ&PC hebben de waterpolosters van Swol dinsdagavond hun tweede punt bemachtigd.
Vanzelf ging het niet in De Vrolijkheid, waar het team van Johan de Groot 0-2 weg moest poetsen

POLO
‘Meisjes’ Swol 1894 hebben het zwaar te verduren

Jascha Slot-Eefting staart een minuut lang wezenloos voor zich uit aan de rand van het zwembad in De Vrolijkheid. De dames van Swol 1894 hebben in het bekertoernooi met 9-10 verloren van Z&PC Rotterdam, ondanks een 9-6 voorsprong. Als trainer van de heren blijft succes vooralsnog ook uit. VZ&PC bezorgt Swol 1894 een nieuwe domper in de competitie: 3-4.

POLO
Schotloos Swol gaat schip in tegen VZ&PC

Opnieuw verlies voor Swol. Ditmaal van VZ&PC te sterk voor de Zwollenaren, die na het vertrek van coach Piet Teijken geen wedstrijd meer gewonnen hebben.

POLO
Dames Swol behalen eerste punt

Het eerste punt voor de Zwolse waterpolovrouwen van Swol is daar. In Nijverdal werd Het Ravijn 3 op 3-3 gehouden.
De mannen van Swol waren beduidend onfortuinlijker.

POLO
Acceptabel verlies SWOL

Geen surprise in Zwolle, waar lijstaanvoerder HZPC/Avéna op 7-13 eindigde tegen Swol. Ondanks het verdienstelijk debuut van de pas 15-jarige Bart Müller kon Swol het niet bolwerken tegen HZPC.

POLO
Marion Bossemeijer

De waterpolosters van Swol 1894 begonnen het seizoen in de wetenschap dat een plaats bij de eerste drie tot de mogelijkheden zou behoren. Hoe anders is het na vijf gespeelde wedstrijden. De ploeg staat stijf onderaan en behaalde nog geen enkel punt. Van paniek is echter geen sprake, zo zegt trainer Johan de Groot. “Het is een tegenvaller, maar er is nog wel voldoende perspectief.”

POLO

Ondanks de 7-1 tegen HZPC Avéna waren de waterpolovrouwen van Swol niet ontevreden. De Zwolse mannen waren dat wel. Zij verloren na een 1-4 voorsprong van De Veene.

POLO
Begin Slot eindigt in nachtmerrie

In de eerste wedstrijd na het vertrek van Piet Teijken lijkt Swol weer terug bij af. De waterpolomannen waren geen schim van de ploeg die onder leiding van de markante oefenmeester zes punten uit drie wedstrijden haalde en alleen tegen titelkandidaat WS Twente het onderspit dolf. Na vier periodes plichtmatig ogend waterpolo stond er 8-9 op het scorebord en mocht laagvlieger De Mors tot zijn eigen verassing drie punten bijschrijven.

POLO

Na de zeperd tegen WS Twente pakte Swol bij De Walvisch weer de volle buit. Het werd 11-15.
Voor de Zwolse vrouwen (8-5 tegen de Walvisch) viel er beduidend minder eer te behalen.

POLO

De mannen van Swol zijn tegen WS Twente roemloos ten onder gegaan. Het werd 7-17.
Bij de vrouwen van Swol had WS Twente de langste adem. In Zwolle kwam er 5-8 op het scorebord.

POLO

De kop is eraf!

Zondagavond uurtje of 7 stonden de manschappen van SWOL 1894 klaar om de strijd aan te gaan met de degradanten uit de 1e klasse: Livo 1!

POLO
Valse start Swol fataal

De Zwolse waterpolovrouwen zijn de competitie slecht begonnen. In en tegen Losser werd het 7-6. De mannen van Swol (9-16 bij Livo) wonnen wel.

POLO
Kampioenmaker weer aan waterkant bij Swol

Zwolle - Als het aan Piet Teijken (52) ligt, gaat Swol komend seizoen hoge ogen gooien in de strijd om de titel in de tweede bondsklasse. De Enschedese waterpolotrainer durft na enkele zware voorbereidingsweken de lat hoog te leggen voor de Zwolse mannen. "Dat is een behoorlijke uitdaging, maar de spelersgroep hoeft niet lang op dit niveau te blijven"

POLO
Dames 1 Swol1894 naar kwartfinale beker

De waterpolodames van Swol 1894 hebben zich zaterdagmiddag weten te plaatsen voor de kwartfinale van de Man Meer Cup. In eigen water won de Zwolse formatie met 9-8 van HBW, een combinatieteam uit Bilthoven en Hilversum. Al in de eerste periode nam Swol een 2-1 voorsprong en dat verschil stond ook na vier periodes nog op het scorebord.

POLO
Swol1894  H1, Gerwin Slot

De waterpoloheren van Swol 1894 hebben dit jaar maar één doel. Kersvers trainer Piet Teijken is duidelijk en gaat voor niets minder dan het kampioenschap. Opvallend, want de Zwolse waterpoloërs speelden afgelopen seizoen een marginale rol in de tweede klasse. “De trainer is erg ambitieus, hij heeft van meet af aan laten weten dat we dit jaar voor het kampioenschap moeten gaan”, zo maakt aanvoerder Sander Meijering duidelijk.

POLO
Swol1894 D1, Marion Bossemeijer

De waterpolosters van Swol 1894 maken zich op voor een nieuw seizoen. Onder leiding van oude bekende Johan de Groot hoopt de Zwolse formatie op een plaats in de top drie. In het verleden was De Groot al trainer van zowel de heren als de dames en na een tijd van afwezigheid begon het toch weer te kriebelen. “Ik ken de club goed. Het gevoel om weer een team te trainen, speelde al een langere tijd. De keuze was dus snel gemaakt”, legt hij uit.

POLO

De teamindelingen van de waterpolo-afdeling, seizoen 2014-2015 staan online.
Momenteel staan er nog de foto's bij van het afgelopen seizoen.

POLO

Vanaf maandag 18 augustus is het weer zover! De vakantie zit er weer op en de trainingen gaan weer beginnen in zwembad 'de Vrolijkheid'. Klik hier voor een actueel overzicht van de trainingstijden voor jouw team.

POLO

Het wil de waterpoloërs van Swol even niet lukken. Tegen VZ&PC werd het 6-7. Met alweer de derde nederlaag op rij behoren de herinneringen aan het sterke competitiebegin tot de historie. Tegen VZ&PC verviel Swol in dezelfde fout als de afgelopen ontmoetingen.

 

POLO

De Heren van Swol1894 speelden dit weekend thuis Arnhem. Voor de dames stond tevens een thuiswedstrijd op het programma. Zij mochten strijden voor 3 punten tegen WSG DraGor.

POLO

Een puike zege voor de waterpoloërs van Swol. De Zwolse vrouwen konden geen potten breken bij OZ&PC 19-2.