Van der Sloot staat niet te kijken van waterpolotitel

Dames Swol worden kampioen
POLO

De Zwolse waterpolosters sluiten vandaag hun seizoen in de eerste districtsklasse vrijwel zeker succesvol af. Een bijna verplicht kampioenschap.

 

De waterpolosters van Swol zijn oppermachtig in de districtsklasse, het team van coach Mieke van der Sloot boekte in achtien duels liefst zestien overwinningen.

 

 

Met Mieke van der Sloot (34) haalde Swol vorig jaar een zwaargewicht in huis, om niets aan het Toeval over te laten en zo spoedig mogelijk terug te keren op bondsklasseniveau. "Dat is gelukt", lacht de Zwolse. "Nu is het tijd voor de volgende stap."

Hoewel er nog niet gesproken is over een langer verblijf in De Vrolijkheid, gaat Van der Sloot er vanuit dat dit binnenkort gebeurt en dat zij degene is die met deze speelsters het avontuur in de tweede klasse gaat beleven. "Ik heb een contract voor een jaar, met een optie voor nog een jaar. Wat mij betreft wordt die optie gelicht en gaan we met elkaar verder, Ik heb het hier enorm naar m'n zin en er is de afgelopen tijd meer dan voldoende teweeggebracht om op voort te borduren."

De combinatie van een gekwalificeerde trainster en een lagere klasse leidde niet bij voorbaat tot een bepaald gevoel van onoverwinnelijkheid binnen de speelstersgroep. In het water liet de voornamelijk jonge en onervaren ploeg zich soms de kaas van het brood eten en op dat soort momenten maakte Swol dankbaar gebruik van de nog altijd aanwezige kwaliteit en routine van de oudinternational, die nimmer aarzelde om vliegensvlug haar plaats op de bank te verruilen voor een positie in het water. "Dat heb ik vooral gedaan tijdens afwezigheid van drie bepalende speelsters", nuanceert Van der Sloot haar me. "We hebben dat vooraf lijk met elkaar besproken. Want als de meiden dat niet willen, dan vind ik dat ook goed en blijf ik op de kant zitten."

 

Weerbaarheid

Nu de titel een kwestie van tijd is en de geformuleerde doelstelling gehaald, ontkomt de ambitieuze dertiger er niet aan een blik te werpen op volgend seizoen. "De weerbaarheid moet omhoog, dus zal er fysieker getraind gaan worden", is de omschrijving van het eerste aandachtspunt. "Daarnaast zal er meer tijd en moeite besteed worden aan tactische aspecten. We hebben veel energie gestoken in basistechnieken, 'maar nu moeten we verder."

De vraag of dat met dezelfde speelsters geschiedt, blijft vooralsnog onbeantwoord. "Misschien komen er in de breedte een aantal bij. Eerst maar eens zien wie er doorgaat. Bovendien moeten nieuwkomers iets toevoegen en mag het niet ten koste gaan van de huidige ontwikkeling."

Amper een jaar geleden keerde Van der Sloot om persoonlijke redenen terug naar Zwolle. Niet alleen naar de stad, ook naar de club die ze in haar. tienerjaren als waterpoIoster ontgroeide. De uitdaging van het vrouwenteam een eenheid te smeden; werd aanvaard, de weg richting titel ingeslagen. Zestien zeges, een gelijkspel en een nederlaag later nadert de ontknoping. "Geen probleem", klinkt het vastberaden, wij worden kampioen. Kan niet missen."

 

 

 

Bron:

Worst, R. (16 april 2016). Van der Sloot staat niet te kijken van waterpolotitel. de Stentor, p. 10