Meijering: ‘Swol gaat voor waterpolotitel’

Swol1894  H1, Gerwin Slot
POLO

De waterpoloheren van Swol 1894 hebben dit jaar maar één doel. Kersvers trainer Piet Teijken is duidelijk en gaat voor niets minder dan het kampioenschap. Opvallend, want de Zwolse waterpoloërs speelden afgelopen seizoen een marginale rol in de tweede klasse. “De trainer is erg ambitieus, hij heeft van meet af aan laten weten dat we dit jaar voor het kampioenschap moeten gaan”, zo maakt aanvoerder Sander Meijering duidelijk.

 

Over de doelstelling valt dus niet te twisten, maar toch reageerde de selectie wisselend op de ambities van de nieuwe trainer. Voor het eerst werd de spelersgroep geconfronteerd met een trainer die voor de titel gaat. “Dat is nog nooit gebeurd en het was voor een aantal jongens dus wel even wennen. Er waren ook spelers die zich afvroegen of een kampioenschap realistisch is”, vertelt Meijering. Inmiddels is alle twijfel wel weg en begint het vertrouwen te groeien. Teijken hoopt met een zware voorbereiding zijn selectie klaar te stomen voor het echte werk, zo zegt de aanvoerder. “We hebben nog nooit zo’n intensieve voorbereiding gehad. Iedere sporter streeft naar het hoogst haalbare en het geloof om dit jaar hoge ogen te gaan gooien, wordt steeds groter.”

 

Het collectief van de Zwolse heren is wellicht één van de ingredienten om de titel te grijpen. Voor het vijandelijke doel valt er nog wel veel te verbeteren, zo stelt Meijering. “We creëren genoeg kansen, maar we zijn vaak onzorgvuldig voor de goal. De trainer is dus ook veel bezig met de afronding. Een bal op de lat zit er bijna in, maar hij maakt ons duidelijk dat bijna niet telt.” De ambitie van de trainer en de ploeg krijgt op 12, 13 en 14 september een verder vervolg. Dan reist Swol voor een trainingsweekend af naar Duitsland en speelt het oefenwedstrijden tegen teams van een hoger niveau. Uiteindelijk begint de Zwolse formatie de competitie met een duel tegen degradant Livo uit Lichtenvoorde. “De openingswedstrijd geeft ons in ieder geval duidelijkheid over de haalbaarheid van onze ambitie. We hebben er hoe dan ook erg veel zin in”, is de captain duidelijk.

 

http://sportiefzwolle.nl/nieuws/8650/meijering-swol-gaat-voor-waterpolot...