Belofte maakt schuld: titel is een feit voor waterpolosters Swol

Dames Swol Kampioen
POLO

In een volgepakt en uitbundig De Vrolijkheid hebben de waterpolosters van Swol woord gehouden. Na vier stroperige kwarten tegen laagvlieger De Houtribprijkte er 14-4 op het scorebord en was niet alleen de titel, maar ook terugkeer op bondsklasseniveau een feit.

 

Stralend middelpunt van de festiviteiten was trainster Mieke van der Sloot, die halverwege het vierde kwart de vertrekkende Marion Bossemeijer een publiekswissel gunde. “Ik ben ontzettend trots op deze meiden. We hebben het toch maar even geflikt.”

 

Hoewel de vrouwenwedstrijd alle aandacht opeiste, viel er in het water vooral te genieten van de topconfrontatie in 2B tussen de mannen van Swol en de nog ongeslagen kampioen OZ&PC Onder laanvoering van de uitblinkende Jarno Senz ging de formatie van John Uittenhout tot ver in de taatste periode met 9-6 aan de leiding. Het bleek niet genoeg. De Oldenzalers profiteerden optimaal van enkele Zwolse onachtzaamheden en kwamen daardoor uit op 8-9. Volwassen gespeeld vond de oefenmeester. “Het draait in dit soort wedstrijden om finesse. Alles moet kloppen en dat lukte net niet. Toch zijn we het afgelopen seizoen ontzettend gegroeid. Hier kunnen we mee verder.”

 

 

 Bron:

Worst, R. (18 april 2016). Belofte maakt schuld: titel is een feit voor waterpolosters Swol. de Stentor, p. 18