Nieuws

MST

Hier vind je de foto's van de ZMC-wedstrijd: https://myalbum.com/album/JK6Hu2V3kQLI
De foto's zijn gemaakt door Francin Hoefmans.

MST

Zoals elk jaar wordt het seizoen 'ludiek' afgesloten in een gezamenlijke training voor alle Masters en Conditiezwemmers. Na De Reddingsbrigade Zwolle in 2016 en de Waterpolo-afdeling in 2017, heeft de Synchroonafdeling van SWOL1894 dit jaar de laatste training van het seizoen verzorgd. De training werd gegeven door de enthousiaste trainers van de Synchroonafdeling van SWOL 1894: Fokko, Anu, Joselien en Natasja.
Het was lastig en hilarisch, maar er kon al na een uur een demonstratie worden gegeven door de ruim 40 zwemmers! Een zeer geslaagde avond!

MST

Een delegatie van 10 Masters heeft het ZMC-circuit traditioneel afgesloten in Grootebroek. Dit jaar voor het laatst in Grootebroek, want de organisatie houdt er noodgedwongen na ruim 20 jaar mee op.

MST

Francin Hoefmans heeft weer prachtige foto's gemaakt tijdens de ZMC-wedstrijd op 6 januari jl:

https://myalbum.com/album/Ei2nVorz4bMv

MST

De KNZB heeft de organisatie voor de Open Nederlandse Masters Kampioenschappen korte baan 2019 toegewezen aan SWOL 1894. Locatie Zwembad De Vrolijkheid in Zwolle.
De kampioenschappen zijn van donderdag 24 tot en met zondag 27 januari 2019.
Het belooft een feestelijke editie van de ONMK te worden in verband met het 125-jarig jubileum!

MST

Sinds begin van dit seizoen zijn de trainingsmogelijkheden voor de Conditiezwemmers uitgebreid. Dit is op donderdagochtend van 10.00 tot 10.45 uur waar onder de bezielende leiding van Jan Molenaar wordt gezwommen.
Na afloop wordt er wordt er, voor de liefhebber, nagepraat met een kopje koffie.
Er is nog plek in deze groep. Meer informatie en aanmelding via voorzitter.masters@swol1894.nl.

MST

De ONMk zit er weer op. Vier lange dagen waarop EMR’s en NMR’s zijn gevestigd, maar ook de nodige clubrecords zijn verbeterd.

 

 

 

De boekhouder van de recordlijst is door de lange lijst met uitslagen heen gegaan en heeft de volgende (eveneens) lange lijst met verbeteringen genoteerd. In volgorde van het programma:

 

 

 

1500m vrij:

 

Beau: de jongste master van dit weekend is nieuw in de rankings. In de categorie D20 + zet ze de nieuwe standaard met 19:50.81.

 

MST

15 masters van  SWOL 1894 namen afgelopen vier dagen deel aan de Open Nederlandse Kampioenschappen Masterszwemmen in Papendrecht. Het werd een ware record- en medailleregen. Er waren in totaal meer dan 1000 deelnemers en 3500 starts! Vier dagen lang zwemmen en zwemmen…

MST

Foto's van het Zuyderzee Masters Circuit van 9 januari 2016 zijn te vinden op: http://www.myalbum.com/album/svi1mZPr66ZY

MST

De Top Tien (wereld) ranglijsten van de FINA over 2014 zijn uitgekomen. Fijn om te zien , dat 3 masters van Swol  er op persoonlijke nummers in voorkomen!

MST
?
Snerttoernooi SWOL1894

Al jaren lang een traditie bij de zwemvereniging SWOL1894, de laatste zondag van de kerstvakantie (en meestal de 1e zondag van het nieuwe jaar): het Snerttoernooi! De verhuizing van het oude AA-bad naar het nieuwe zwembad de Vrolijkheid heeft het Snerttoernooi goed gedaan. Waar we eerder nog genoeg hadden aan één speelveld, kunnen we tegenwoordig de hele dag twee speelvelden vullen.

?

Op 31 juli ben ik naar Montreal, Canada, gevlogen en was nog mooi op tijd om de Swol-clubgenoten van het synchroon zwemmen in hun laatste optreden te zien, het free-duet. Thirza en Carola deden erg hun best, het zag er ook mooi uit! Maar ze hadden toch wat problemen met de muziek, want in het park, waar het zwembad staat, werd een groot festival gehouden met keiharde muziek….. zij konden hun eigen muziek haast niet horen!Dan valt synchroon zwemmen niet mee! Was dit een organisatieblunder? Maar beiden waren toch erg tevreden met hun plaatsing.

MST

De trainingen voor de Masters & Conditiezwemmers beginnen in de week van 25 augustus.
Voor trainingstijden zie lijst onder kopje trainingstijden.

MST

Margreet Jansen zwemt 18 km in Suriname.

Margreet Jansen is een van onze conditiezwemsters van de woensdagavond. Zij is een jaar geleden lid van Swol geworden om zich voor te kunnen bereiden op een lange zwemtocht in Suriname. Met haar zussen had ze namelijk afgesproken samen daaraan mee te doen in deze zomer van 2014 .